Soalan Lazim

Apakah itu INSPIM?

INSPIM merupakan gagasan ilham kepimpinan Kerajaan Negeri Melaka sebagai Agensi Peneraju (Lead Agency) dalam meningkatkan Teras Keupayaan (Core Competencies) dan diberi kepercayaan sepenuhnya oleh Kerajaan Negeri untuk merancang dan melaksanakan pelbagai program pembangunan modal insan dalam membentuk masyarakat yang berilmu dan berintegriti.

Ianya ditubuhkan di bawah Akta Syarikat 1965 dan bernaung di bawah Lembaga Pengarah yang dahulunya dipengerusikan oleh Y.A.B. Ketua Menteri Melaka dan kini Y.B. Setiausaha Kerajaan Negeri Melaka sehingga kini.

Di manakah boleh dilihat Kalendar Kursus Tahunan semasa?

Kalendar kursus tahunan semasa boleh dicapai di Senarai Latihan Terkini manakala kursus bulanan semasa boleh dicapai di Kursus Bulan Ini. Walau bagaimanapun, semua tarikh yang dirancang adalah tertakluk kepada pindaan dari masa ke semasa.

Bagaimanakah untuk memohon jawatan kosong di INSPIM?

Borang permohonan boleh didapati dengan datang sendiri ke pejabat INSPIM beralamat di Wisma INSPIM, Bachang Melaka atau emailkan resume kepada email rasmi INSPIM iaitu This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Bagaimanakah untuk mendaftar kursus di INSPIM?

Bagi kursus yang berminat untuk dihadiri, Borang Pengesahan Kehadiran Kursus boleh dimuat turun di Pautan Penting dan fakskan ke pejabat INSPIM di talian 06-3367035 / 337 1171.

Bagaimanakah cara untuk saya hubungi INSPIM berhubung pertanyaan kursus – kursus yang dianjurkan?

Anda boleh menghubungi pejabat INSPIM di talian 06-3350334 / 3350633 / 3350939 dan akan dirujuk kepada Bahagian Latihan. Selain daripada itu, pertanyaan mengenai kursus / program / latihan anjuran INSPIM juga boleh diemailkan kepada This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Selain gambar – gambar kursus INSPIM dimuat turun di laman web, adakah medium lain yang digunakan untuk mendapatkan gambar bagi kursus yang sama ?

Tuan / Puan bolehlah melayari Facebook Institut Pengurusan Dan Integriti Melaka dan mengetahui segala aktiviti kursus dan lain – lain aktiviti yang dianjurkan oleh INSPIM.


Alamat

No.25, Wisma INSPIM, Jalan Bachang Jaya 1,
Off. Jalan Tun Fatimah, Taman Bachang Jaya,
75250, Melaka
TELEFON : +606 335 0334 | +606 335 0939
FAKS : +606 336 7035
EMAIL : This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
(Untuk pertanyaan umum)
This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
(Untuk pertanyaan khusus berkenaan kursus-kursus di INSPIM)

Berita Edaran

Dapatkan berita-berita terkini dari INSPIM melalui alamat emel anda.